Bibimbap
Bibimbap
Bibimbap er en koreansk ret, hvis navn groft oversat betyder ‘blandet’. Retten er populær på instagram og er en fed måde at bruge rester på. Retten er en risret, som toppes med marineret kød og diverse grøntsager. Den er sprængfyldt med smage fra det koreanske køkken og vil tilføje fest til hverdagens madplan. Traditionelt tilføjes gochujang til bibimbap-saucen, hvor der dog i denne opskrift bruges Chu-chum, hvilket vil give en mildere, men lige så lækker smagsprofil til retten.
Ingredienser
Bulgogi
Tang, skåret i strimler
3 – 4 æg
200 gr krydret spinat
300 gr krydrede bønnespirer
100 gr shitake svampe
100 gr gulerødder, skrællet og skåret i tynde strimler
3 1/2 dl kogt ris
Salt og peber
Sauce
2 spsk Chu-chum
1 spsk sesamolie
1 – 2 tsk risvineddike
2 – 3 hvidløgsfed, finthakket
1 spsk sukker
1 spsk ristede sesamfrø
Vand
Fremgangsmåde
- Saml dit tilbehør (se vores opskrifter på Bulgogi, krydrede bønnespirer og krydret spinat.)
- Bland ingredienserne i Bibimbap-saucen sammen og sæt den til side.
- Sauter gulerødsstrimlerne i en wok i et par minutter og krydr med lidt salt.
- Sauter shitake-svampene i en wok i et par minutter og krydr med lidt salt.
- Steg æggene til spejlæg og sæt til side.
- Fordel den kogte ris i et par skåle og saml din bibimbap. Arranger kødet, grøntsagerne, tangen samt bibimbap-saucen og top det hele med et spejlæg.
- Server straks herefter – begynd med at røre hele skålens indhold rundt, til alt er jævnt fordelt og blandet, før du tager den første bid.
LEAVE A COMMENT